CS CZECH DE GERMAN EL GREEK EN ENGLISH ES SPANISH FR FRENCH GA IRISH HE HEBREW IT ITALIAN NL DUTCH PL POLISH RU RUSSIAN SV SWEDISH RU RUSSIAN
 
 

  

( NL )
Wat is het MONTAGESYSTEEM…

Het gepatenteerde MONTAGESYSTEEM van de IPL group is een unieke methode voor het plaatsen van palen in gietijzeren RS-houders als aanvulling of vervanging van traditionele fundatiemethoden, waardoor palen snel en gemakkelijk kunnen worden geplaatst of verwijderd.


Het MONTAGESYSTEEM is hét systeem voor het plaatsen van palen. Het is ontworpen voor de meest uiteenlopende soorten palen. Dankzij een aantal toepassingsspecifieke RS-houders is het systeem geschikt voor palen met bepaalde afmetingen en speciale montage-eisen. Doorgaans worden palen voor verkeerslichten, seinmasten, verkeerszuilen en veel straatmeubilair in beton geplaatst, of verankerd en vastgeschroefd aan een betonnen voet. Dit zijn permanente bevestigingen, die alleen verwijderd kunnen worden door ze uit te graven, wat duur, overlast veroorzakend en mogelijk gevaarlijk is. Door de introductie van het veelzijdige MONTAGESYSTEEM kunnen dergelijke palen in zeer sterke gietijzeren RS-houders worden geplaatst en snel, gemakkelijk en efficiënt worden vervangen.

  De IPL group ontwikkelde het MONTAGESYSTEEM om tegemoet te komen aan de sterke vraag en de eisen van de huidige stedelijke omgeving. Hierbij werd rekening gehouden met de eisen die worden gesteld aan een paalfundatie, het achterwege blijven van uitgravingen en onbegaanbare trottoirs alsmede met de momentele aandacht voor de veiligheid van zowel voetgangers als bestuurders. De uitvoering van elke RS-houder in de steeds groter wordende reeks maten is uitvoerig in de praktijk getest en aangepast.
Hoe werkt de RS-houder…

Het MONTAGESYSTEEM biedt zowel voordelen bij de eerste plaatsing als bij het gebruik op langere termijn. De RS-houder wordt eerst aangebracht, klaar voor plaatsing van de paal. Als de fundatie op zijn plaats zit, kan de paal worden geplaatst en kunnen eventuele (elektrische) kabels worden aangebracht. Van sommige RS-houders kunnen diepte, richting en draaiing worden gewijzigd; alle houders hebben de eigenschap dat ze de paal veilig vasthouden en dat deze makkelijk kan worden vervangen.

RS-houders zijn leverbaar in verschillende maten en voor verschillende diepten, zodat ze geschikt zijn voor de meest uiteenlopende palen, zoals de meeste seinmasten, verkeerszuilen, verkeerslichtpalen en veel straatmeubilair.

Het MONTAGESYSTEEM heeft ook geen enkel probleem met elektrische aansluitingen, ondiepe, diepe of versterkte montage, uiteenlopende omstandigheden van weg, oppervlak en omgeving, en andere wensen van de klant.

 


Het MONTAGESYSTEEM werkt, omdat de fundatie en de paal twee afzonderlijke elementen zijn. Dit betekent dat de fundatie en de RS-houder langer intact blijven dan de meeste palen, zodat een nieuwe paal in de originele fundatie en RS-houder kan worden geplaatst. Installatie, onderhoud en vervanging van palen is dus goedkoper, sneller, veiliger en gemakkelijker met het MONTAGESYSTEEM.

Waarom kiezen voor het MONTAGESYSTEEM…
Het MONTAGESYSTEEM werd ontwikkeld door Innovative Products Ltd., een divisie van de IPL group, om met name een meerwaarde te bieden voor de stedelijke omgeving. Dit geldt niet alleen voor de infrastructuur, maar voor iedereen die is betrokken bij het ontwerp, de aanleg, het onderhoud en het dagelijks gebruik ervan.Voor straatmeubilair is een goede basis noodzakelijk – nu is een robuuste, veelzijdige en intelligente fundatie mogelijk.


Het MONTAGESYSTEEM geeft de ontwerpers en beheerders van stedelijke gebieden keuze, gemak en controle. De investering in de plaatsing van de eerste paal biedt meteen voordeel. Sterke gietijzeren RS-houders verhogen de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de paalfundaties. De investering en het sterke vertrouwen in alle aspecten van de stedelijke omgeving is hiermee gewaarborgd. Straatmeubilair kan makkelijk worden geplaatst en beter worden onderhouden. Infrastructurele palen en verkeersregelsystemen kunnen snel worden aangepast of vervangen. Alle palen met RS-houders leveren aanzienlijke kostenbesparingen op en voorkomen overlast, uitval en uitgravingen.

  Hét grote voordeel van het MONTAGESYSTEEM van de IPL group ten opzichte van andere systemen zit hem in zijn veelzijdigheid en aanpassingsmogelijkheden. De specificaties van RS-houders zijn aangepast aan de verwachte installatie-eisen, onderhoudswensen en duurzaamheid van de paal. Het systeem houdt rekening met de vele eisen die worden gesteld door de stedelijke omgeving in de vorm van o.a. het regelmatig aanrijden van palen, tijdelijke plaatsing of verwijdering van palen bij grote vrachten, seizoensgebonden evenementen, veiligheidsaangelegenheden en verkeersregelingen. Deze zaken zijn uitstekend te regelen met de houders van het MONTAGESYSTEEM.
Further information:
RS Quality Assurance (PDF)
RS Passive Safety (PDF)
RS EN124 Standard (PDF)
Video Demonstrations
   
For further information on the RETENTION SYSTEM please contact IPL group or a regional distributor.

image 1

RETENTION SYSTEM
international contacts
   

image 1

PASSIVE SAFETY
products & solutions
   

RETENTION SYSTEM
at INTERTRAFFIC 2016
   

image 1

RETENTION SYSTEM
at TRAFFEX 2017
   
 

image 1

RETENTION SYSTEM
at MIRA crash
demonstrations 2011
   
 

image 1

RETENTION SYSTEM
Polish Website
   


RETENTION SYSTEM™
and RS sockets are patented products of IPL group.


 


 
 
© IPL group 2010